Sunday, December 13, 2009

Tredje advent

Vad säger ni om det va?! Visst är det härligt. Julafton närmar sig! Det är min favorithögtid, eftersom familj och vänner samlas och man äter gott och umgås hela dagen. Åh så är det ju skönt med lite julledighet.. Haha..

Varje ledig stund går i nuläget åt till att fixa färdigt allt till jul och att fixa med bebisens rum. Gustav har bytat rum, och det funkar bra. Peppar peppar. Han sover om nätterna, och det är så skönt! Jag och S snackade innan idag om hur olika N & G är, och framförallt var som bebisar. N var så lugn och trygg. Sov bra på nätterna, älskade att träffa nytt folk, åt bra och var för det mesta nöjd och glad. G hade kolik, var ofta vaken på nätterna, var periodvis väldigt främmande för andra människor, och ville typ bosätta sig i famnen på mig & S. Undrar hur bebisen kommer att bli. N & G var typ som natt och dag som bebisar. Blir det en snäll och sovande bebis till, eller en vaken och ledsen.. Haha.. Ja tiden får utvisa. Ibland är det skönt att inte veta innan ;-)

Bea, Fredrik, Embla och Lukas har varit hos oss idag. Barnen lekte och jag gosade med lille Lukas. Tjejerna gjorde julpynt. Det blev hämtmat från Mc Donalds. Gott ibland. Och framförallt skönt att slippa laga mat varje dag. I morgon är N & G lediga från förskolan. Deras mormor & morfar ska ta med dem till kstad, för lite julshopping och besök hos någon vän.

G älskar verkligen böcker. Så det är ett säkert kort för julklapp till honom :-) Han går här hemma och samlar ihop en stor hög sen kommer han till soffan och vill att man ska läsa för honom.

N är mer intresserad av riddarsaker, och utklädningskläder. Han har en riddarborg som han sitter mycket vid här hemma. Med olika tillbehör. Jag ska försöka hitta några fler riddare och hästar till honom i julklapp. Har han ingen kompis här hemma så vill han att man ska sitta med honom där stup i kvarten.. Haha.. Tur han har sina kusiner så nära så de kan leka med varandra. G är ju ingen önskvärd kompis för N just nu. I alla fall inte när det gäller att leka med riddarna. Han tycker bara G förstör och tar från honom. Suck. Men det är väl så med barn, och jag antar att en fyraåring inte tycker det är speciellt kul med en snart tvååring som alltid följer hack i häl.

1 comment:

  1. Älskar också julafton speciellt nu när man har barn, så roligt se deras förväntningar (Isaac) och att familjen samlas =)

    ReplyDelete